top of page

De Beijer RTB B.V.

Thermal and sustainable innovation starts here!

De Beijer RTB, gevestigd in Duiven, is één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Sinds de oprichting in 1982 door Henk de Beijer, heeft het bedrijf talrijke productinnovaties ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid en thermodynamica. Met een sterke drive zet de organisatie zich in om minder rapporten te schrijven en méér echte productinnovaties te ontwikkelen. Innovaties die voor zowel de consument als de installatietechniek daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Met een team van technische specialisten, richt De Beijer RTB zich op innovatieonderzoeken en het ontwikkelen van nieuwe en succesvolle product/markt combinaties. Gefocust op duurzame energie heeft het bedrijf talrijke (haalbaarheid)studies, onderzoeksprojecten en productontwikkelingen uitgevoerd. De opgedane kennis en knowhow is verwerkt in producten op het gebied van warmtepomptechniek, zonne-energie, energieopslag en stadsverwarming. Een groot deel van de ontwikkelde producten zijn dan ook via grote multinationals op de markt gebracht.

Over ons -.png

Onderzoekslaboratorium 

Om fundamentele kennis om te zetten in toepassingsgerichte oplossingen beschikt De Beijer RTB over een eigen onderzoekslaboratorium en geconditioneerde ruimten. In dit laboratorium worden testen en simulaties uitgevoerd om het thermisch gedrag en prestaties van materialen en producten inzichtelijk te maken en daarmee nieuwe innovaties en verbeteringen snel te kunnen beoordelen. 

Product engineering

Het gespecialiseerde team van de Beijer RTB beschikt over gevarieerde kennis van chemie en warmtetransporten, product- en materiaaleigenschappen, software, elektronica en het ontwerpen en optimaliseren van productieprocessen. Hiermee bezit het bedrijf over alle benodigde kennis en inzichten om nieuwe (fundamentele) innovaties vanaf een papieren ontwerp tot een markt gereed product te brengen. ​

Pré production

Vanuit haar eigen productielocatie is De Beijer RTB in staat de ontworpen producten in Pré Production te nemen. Hier worden de eerste prototypes van nieuwe producten geproduceerd en geassembleerd. De producten worden vervolgens getest en geoptimaliseerd. Uiteindelijk wordt er een markt gereed en verkoop klaar product opgeleverd.

Wij zijn regelmatig op zoek naar innovators die ons team wil gaan versterken. Ga naar onze vacatures voor het actuele aanbod!

bottom of page