X

Climatebooster B.V. is een dochteronderneming van het ingenieursbureau De Beijer RTB BV, dat gespecialiseerd is in thermodynamica, meet- en regeltechniek en energietechniek. In de afgelopen 30 jaar zijn diverse door de Beijer RTB BV ontwikkelde producten succesvol op de markt gebracht waaronder de ClimateBooster.

Het team van De Beijer RTB bestaat uit enthousiast, betrokken en kundige ingenieurs en technische mensen die bezig zijn met het maken, testen en verbeteren van energiezuinige producten en systemen. Bij ons staat duurzaamheid kwaliteit en betaalbaarheid boven aan. Wij ontwikkelen onze producten voornamelijk voor de woningmarkt en daarom worden de producten ook bij ons in het eigen laboratorium en in de eigen thuissituaties getest. Wij besteden veel aandacht aan de doorontwikkeling om te prijs te verlagen en kwaliteit te waarborgen.

ClimateBooster is een van onze producten waar we ons de laatste drie jaar mee bezig gehouden hebben. De ClimateBooster is ontwikkeld voor de woningmarkt om de CV wateraanvoertemperatuur te verlagen en zo de Hr-ketel te laten condenseren en zo gas te besparen. De grootste uitdaging was de kostprijs verlaging. Dit was voor ons een van de belangrijkste punten van ons omdat we vinden dat iedereen een ClimateBooster zou moeten kunnen aanschaffen om zo de kosten van gas jaarlijks aanzienlijk te verlagen. En dat is ons goed gelukt, Climatebooster is goedkoper dan de vergelijkbare concurrenten. Climatebooster is in vergelijking met de concurrenten breder toepasbaar en door onze nieuwe en verbeterde profiel, makkelijk en snel te installeren. Naast al deze voordelen verhoogt de ClimateBooster ook nog eens aanzienlijk het comfort in de kamer.

Andere producten die De Beijer RTB succesvol op de markt heeft gebracht zijn de SolabCool (www.solabcool.nl) een sorptie koeling die van warmte koeling kan maken. De Heat and Cold Storage (www.sweatbv.nl) kan verwarmen, koelen en opslaan in één machine. De Sunridge, nok zonneboiler van de toekomst die medio 2018 in samenwerking met Monier op de markt komt.